UMOR NIJE POSLEDICA VRUĆINE: Nedostaje VAM ovo u ISHRANI, ove NAMIRNICE OBAVEZNO uvedite!
Evo gde je problem!
Osim što ovih dana iscrpljuje letnja vrućina, uzrok umora i bezvoljnosti pre i tokom treninga može biti i manjak vitamina B i gvožđa. S ovim namirnicama nadoknadite potrebne nutrijente.
TELO SPREMNO ZA PLAŽU: Uz ove savete ćete SMRŠATI i zategnuti MIŠIĆE u roku od SEDAM dana!
SMIRIĆE TI KOŽU ISTE SEKUNDE: Najefikasniji prirodni lekovi za opekotine od sunca
Gvežđe podiže energiju
Gvožđe prenosi kiseonik do svih stanica u telu pa ima izuzetan utiecaj na nivo energije.
Ljudi kojima nedostaje gvožđe brzo se umaraju jer im u organizmu nedostaje kiseonika. Nedostatak gvožđa smanjuje aktivnost i kretanje, uzrokuje osećaj iscrpljenosti te utiče na oporavak mišića pa se sportisti mogu osećati kao da nemaju dovoljno snage za vežbanje.
Za više gvožđa preporučuje se jesti govedinu, piletinu, mahunarke i jaja. Žene su naročito sklone nedostatku gvožđa pa je potrebno nadzirati unos. Sportisti često pate od nedostatka jer pad gvožđa zbog vežbanja može nastati jer se gvožđe pojačano gubi znojenjem.
NE JEDU SE ZAJEDNO! Ove namirnice NIKAD ne treba kombinovati! Nisu dobre za ZDRAVLJE!
Uz mesni obrok popijte limunadu
Budući da naše telo ne može apsorbovati gvožđe, moramo ga uneti hranom. Hrana bogata gvožđem je: crveno meso, spanać, brokoli, suve šljive, ječam, repa i većina orašastih plodova.
Savetuje se da uz uzimanje gvožđa pojedete i hranu bogatu vitaminom C jer on pojačava apsorpciju gvožđa. Za bolju apsorpciju gvožđa možete jesti hranu bogatu gvožđem uz ceđeni sok limuna ili narandže koji će pojačati delovanje.
IMAĆEŠ STRUK KAO POZNATE MANEKENKE: Jedi OVO tri dana - čisti nagomilane masti, nadutost nestaje!
Vitamini B za više energije
Vitamini B grupe topivi su u vodi te ih izbacujemo urinom. Izvor vitamina B5 i B6 značajnih za energiju je većina hrane te ih u crevima proizvode bakterije. Vitamina B5 sadrži zeleno povrće, kikiriki, jetra i celovite žitarice. Vitamin B6 sadrže banane, krompir, grašak, jetra, meso, celovite žitarice i pšenične klice.