Sedam dana je pila vodu od KISELIH KRASTAVACA - Rezultati su je ŠOKIRALI, a evo zašto ovu vodu piju i sportisti
Evo šta kažu stručnjaci.
Beograđanka koja je otkrila šta joj se desilo nakon što je 30 dana pila kefir oduševila je javnost rezultatima, kao i samim receptom za domaći kefir. I dok kefir važi za jednu od zdravijih i korisnijih namirnica, malo kome bi palo na pamet da pije vodu od kiselih krastavaca.
Ipak, žena po imenu Ileana Pols Bronet odlučila je da uradi eksperiment u trajanju od 7 dana i na taj način otrije šta će se desiti sa njenim organizmom. Budući da je maratonka, upravo to ju je podstaklo na ovaj potez s obzirom na to da je često viđala da maratonci piju vodu od kiselih krastavaca, prva pomisao na ispijanje ovog napitka bila joj je grozna. Ipak, danas ga aktivno propagira.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/400931/horoskop.jpg?itok=WJ_qG50L)
HOROSKOP ZA 27. APRIL DONOSI: Raku novu saradnju, Ovnu izlazak, a jednom znaku PRIJATNO IZNENAĐENJE
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/27/instagram.jpg?itok=Ggpeh6l8)
Plastične operacije su je KOŠTALE ŽIVOTA - Dvojnica Kim Kardašijan umrla u 34. godini, razlog smrti je JEZIV!
Rasol odlično utiče na mamurluk, ali to nije jedino njegovo blagotvorno dejstvo. Lekari navode da dobro utiče na zdravlje srca i da je najveća zabluda da se ljudi nakon ispijanja osećaju na kiselinu. Naprotiv, rasol osvežava dah. Prepun je antioksidanata, vitamina A i E, pomaže probavi, reguliše šećer u krvi... Ileana Pols-Bronet je tokom ovog testa dobila menstruaciju, a tvrdi da je napitak spas za mensturalne grčeve, piše Mondo.
Ovo su njeni rezultati:
- 1. dan - iznenađena ukusom, nije kiseo, nego slan
- 2. dan - nema grčeva
- 3. dan - navikla se na ukus
- 4. dan - bolovi u mišićima se ne osećaju
- 5. dan - trenira se jače
- 6. dan - u dahu se ne oseća miris sirćeta
- 7. dan - eksperiment je uspeo, a ukus je postao baš prijatan
Džoana Ven, sertifikovani onlajn trener za mršavljenje sa diplomom biološkog inženjeringa, kaže:
- Sok od kiselih krastavaca postao je popularan među sportistima i pojedincima koji vode računa o svom zdravlju zbog visoke koncentracije elektrolita, pre svega natrijuma i kalijuma, koji mogu delovati kao rehidrator i pomaže telu da nadoknadi esencijalne minerale koje je izgubilo tokom prekomerne fizičke ili alkoholne aktivnosti.
Dijetetičar Bri Bel kaže da postoji važno upozorenje za ispijanje ovog soka.
- Ne postoji način da se tačno kaže koliko soli dobijate u soku od kiselih krastavaca kupljenim u prodavnici, jer informacije o nutritivnim vrednostima koje su navedene na tegli samo navode koliko je u samom kiselom krastavcu. Zbog toga, ako odlučite da pijete sok od kiselih krastavaca, počnite sa 30 mililitara ili manje, pa proverite kako se osećate - savetuje dijetetičar.