Zdravlje ga voli - Evo za šta je sve dobro koristiti MED, posebno je dobar za KAŠALJ, ima mnoga ANTIOKSIDATIVNA dejstva
Ono što mnogi ne znaju je da med nije samo zdrava zamena za nezdrave slatkiše i dodatak čaju, već ima i mnoga antioksidativna svojstva, kao i druge benefite po očuvanje normalog funkcionisanja organizma i poboljšanje imuniteta.
Med je prirodna hrana koja je, zbog visokog sadržaja vitamina, minerala, ugljenih hidrata, proteina i masti, u mogućnosti da nadoknadi svaki nedostatak koji se može javiti u našoj svakodnevnoj ishrani.
Savremena medicina smatra da je med apsolutno poseban proizvod, ali samo pod pretpostavkom da je potpuno prirodan i bez ikakvih dodataka.
Pita sa MESOM po tradicionalnom RECEPTU - Menja svaki OBROK, odlična je i kada vam dolaze gosti
Stanje vaših USANA je stanje vašeg CELOG ORGANIZMA: Dobro obratite pažnju šta vam poručuju i obratite se lekaru!
Čuva srce
Minimalno obrađeni med sadrži mnoga važna bioaktivna biljna jedinjenja i antioksidante, kao što su flavonoidi i fenolne kiseline. Tamnije sorte obično nude više antioksidanata od svetlijih.
Antioksidansi pomažu u neutralizaciji reaktivnih vrsta kiseonika (ROS) u telu, koje se mogu nakupiti u ćelijama i izazvati oštećenja. Ovo oštećenje može doprineti stanjima kao što su neka srčana oboljenja.
Snižava nivo holesterola
Med takođe pomaže u regulisanju visokog nivoa LDL holesterola koji je snažan faktor rizika za srčane bolesti. Ova vrsta holesterola igra veliku ulogu u aterosklerozi, nakupljanju masti u vašim arterijama što može dovesti do srčanih i moždanih udara. Zanimljivo je da nekoliko studija pokazuje da med može poboljšati nivo holesterola. Smanjuje ukupni i "loš" LDL holesterol, istovremeno značajno povećavajući "dobar" HDL holesterol.
Ublažava kašalj
Med je odličan saveznik u borbi protiv kašlja i upale grla. Gusta tečnost se lepi za crveno grlo i pomaže mu da se oporavi. Svojim antioksidativnim i antibakterijskim dejstvom pomaže da tegobe što pre nestanu i da se kašalj smiri.
Dobar je i za anemiju
Med ima blagotvoran uticaj na broj crvenih krvnih zrnaca. Mešavina meda i mlake vode podiže nivo hemoglobina u krvi, što je efikasno u tretmanu anemije.