Za UMORNE NOGE, proširene vene i hemoroide! Napravite JESENJU TINKTURU od kestena i OČISTITE KRV
Tinktura od kestena je pravo blago!
Ništa ne podseća na jesen više nego miris vrućih kestena. Poznato je stotinu različitih vrsta kestena, a uopšteno se dele na pitome i divlje. Pitomi su jestivi, a posebna poslastica među njima su lovranski maruni koji su slađi i veći od običnih kestena, dok obični divlji kesten poseduje lekovita svojstva, ali je nejestiv.
Najčešće se spominje kao pomoć kod varikoznih vena i oštećenja kapilara, a njegovi ekstrakti koriste se za pripremu lekovitih tinktura.
NE BACAJTE VODU OD KROMPIRA: Kada čujete koliko je ZDRAVA i korisna, uvek ćete je upotrebljavati
Danas je NAJBOLJI dan za ZALJUBLJIVANJE! Mesec pravi LEP aspekt sa Venerom, astrolog objašnjava kako ga MAKSIMALNO iskoristiti
Odlično deluje kod reume, upale stomaka i creva, varikoznih vena, bolova u mišićima, opekotina, smrzavanja ili poboljšavanja cirkulacije krvi.
Pogledajte kako se lako može napraviti kod kuće.
Kesteni nisu samo prelepi, već su veoma zdravi. Tinktura od kestena biće nezamenjiva u mnogim slučajevima. Pogledajte kako da napravite tinkturu kestena.
Recept za tinkturu kestena - sastojci:
- 50 g suvih cvetova kestena (ako nemate ubrane u proleće, možete ih nabaviti u biljnoj prodavnici),
- 50 g sušenog ili 100 g mladog nezrelog kestena
- 1 litar votke
Tinktura od kestena - priprema
Kestenje narežite ili iseckajte na manje komade. Lišče se drobi prstima i stavlja u veliku (oko 1,5 l) teglu. Ulijte litar votke preko kestena i ostavite dve nedelje (10-14 dana). Svakih nekoliko dana protresemo teglu tako da se sastojci pomešaju. Nakon dve nedelje, procedite sadržaj kroz gazu i sipajte u tamnu staklenu bocu. Tinkturu kestena čuvamo na tamnom i hladnom mestu, najbolje u frižideru.
Tinktura od kestena - upotreba:
Tinkturom od kestena možete privremeno tretirati oticanje, varikozne vene i hladna stopala. Za želudac ili jačanje krvnih sudova - maksimalno 30 kapi dnevno. Pre upotrebe tinkture vredi se posavetovati sa lekarom.