Najčešće IZAZIVA TROVANJE! Stručnjaci UPOZORILI na ovu SALATU, obavezno je dobro operite pre konzumiranja
Nemojte rizikovati!
U slučaju da ste se ikada pitali koja je najrizičnija namirnica koju možete konzumirati, rezultati nedavnog istraživanja mogli bi vas poprilično iznenaditi.
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/04/20/shutterstock_1545882650.jpg?itok=4TlaWx5k)
ROĐENI PROKLETI! Ljudi sa ovom KRVNOM GRUPOM su univerzalni donori, a ako njima treba pomoć šanse da prežive su MINIMALNE
![](https://www.sd.rs/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2023/08/26/profimedia-0800185200.jpg?itok=7b6kdRi-)
Ovo Novak Đoković koristi za JAČANJE IMUNITETA: Jednostavna Noletova zdravstvena smernica koja može da koristi SVAKOME
Naime, američki "Consumer Reports" nedavno je objavio popis nekoliko najrizičnijih namirnica, a ono čime su se bavili bila je prvenstveno analiza podataka o potencijalnim bolestima koje se prenose hranom.
Na prvom mestu, kako objašnjavaju, se nalazi zelena salata, a trovanja povezana sa svežom zelenom salatom i salatama pakovanim u kese kao što je to najčešće slučaj u supermarketima.
Jedan izvor njihove kontaminacije je voda koja se koristi za navodnjavanje polja salate, a istraživanje je pokazalo kako je između 2017. i 2022. godine sveukupno 614 ljudi u Americi obolelo od Escherichije coli ili listerije. Isto tako, čak jedanaestero ljudi od 614 zaraženih preminulo je zbog posledica trovanja.
Kako objašnjavaju autori studije, najveći rizik upravo se nalazi u samim kesicama pakovane salate na kojima piše da je ona već oprana, pa je mnogi ljudi uopšte ne peru pre konzumiranja, što je velika greška.