Za ribnjak porodice Milutinović ZNA CELA SRBIJA: Evo šta kažu - da li se ISPLATI ovaj biznis?
Prema statističkim podacima u Srbiji se godišnje pojede oko 32 miliona kilograma ribe, a proizvede se samo dvanaest, što stavara deficit od preko 20 miliona kilograma.
Zato su privatni ribnjaci itetako isplativ posao, od koga se zaradi u vrlo kratkom roku.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/20/2.jpg?itok=A4FKBKfK)
NAJBOLJE PONUDE I SENZACIONALNI SAJAMSKI POPUSTI U TRAVELLAND-U
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/19/film.jpg?itok=LoCI8uts)
Čovek koji je postao posao: Četiri lekcije kojima nas uči kultni film, o tome kako ne treba raditi!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/18/sodadzzijaaa.jpg?itok=I-NKN632)
POZNATO PIĆE PROIZVODI NA SVOJ NAČIN: Ovaj Lozničanin oživeo je stari zanat nakon 30 godina!
To su pre nekoliko decenija shvatili i Milutinovići iz ivanjičkog sela Osonica koji su maksimalno iskoristili lokalne prirodne resurse, pa su pre 30 godina na rečici koja protiče iza njihove porodične kuće podigli vodozahat i sagradili ribnjak.
- Najviše uzgajamo kalifornijsku pastrmku, a u našem ribnjaku imamo kapacitet za deset tona ribe. Najveća potražnja je za mladom ribom i najbolje prolazimo za vreme posta, jer se tad riba najviše jede. Ovde su odlični klimatski i zemljišni uslovi za uzgoj ribe, pa smo iskoristili ono što nam je dala majka priroda - istakao je vlasnik ribnjaka Milenko Milutinović.
Osonički ribnjak nadaleko je poznat po svojim kapacitetima i kvalitetnoj ribi, koja svoje mesto pronalazi kod kupaca širom zapadne Srbije.
Ovaj posao, ipak, nije ni malo lak, jer uz ribnjak mora da se dežura i do 24 sati dnevno, ali trud se isplati jer cela porodica može da zaradi, a u ribnjaku sa Milenkom već odavno su i njegovi sinovi.
- Prvu ribu je deda doneo osamdestih godina. Počeli smo da mrestimo i na taj način obogaćujemo naš fond. Mada, najteži je taj proces, jer voda zaledi i radimo u ledu. Od trenutka kad omrestimo ženku, pa do momenta dok dobijemo ribu od 250 grama, koja završava na trpezi prođe od 12 do 16 meseci - rekao je Vidan Milutinović.
Činjenica je da se u Srbiji, u odnosu na druge zemlje, riba jede malo, a ribnjaka je još manje, pa stručnjaci kažu da bi površina pod ribnjacima trebalo da se poveća četiri puta kako bi potrebe bile zadovoljene.
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2019/11/10/srbija.jpg?itok=g9nxFcXv)
NAŠA DRŽAVA POČISTILA KONKURENCIJU: Srbija peta u svetu po izvozu ovog proizvoda! Daleko iza sebe ostavili Ameriku!
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/17/muskatle.jpg?itok=oYQ4Ab55)
OSTALI BEZ POSLA, PA POKRENULI PORODIČNI BIZNIS: Jokovići proizvode cveće i za Evropu! (FOTO)
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2020/02/16/seka.jpg?itok=nkAPTxvr)
Seka iz Bora zarađuje 4.000 evra mesečno: Spava samo 4 sata dnevno, a ovim proizvodima osvaja tržište
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/322742/profimedia-0001958608.jpg?itok=Iyi6z2gi)
U ovim gradovima nude posao Srbima, a vlada i veliko interesovanje radnika
![](https://www.srbijadanas.com/sites/default/files/styles/search_desktop/public/a/t/2018/03/19/1_0.jpg?itok=1sw3LzKd)
Petorica Srba otišli na selo i zasadili ove sadnice: Plodove će čekati pola decenije, ali su sve već prodali