Ova GLJIVA se koristila i pre Hrista, a napitak od nje LEČI skoro sve! Darko ga pravi u svojoj kući
Brojni su načini na koje ljudi pokušavaju da sačuvaju zdravlje i produže mladost, a dvadesetdevetogodišnji Darko Radovanović odlučio je da se oproba u nečemu nesvakidašnjem. U svojoj kući, u tegli, pre par godina počeo je da gaji japansku gljivu kombuhu
- Kažu da se ona koristila još 220 godina pre Hrista u Kini, kao i da su napitak napravljen od nje pili i ratnici Džingis kana jer im je davao snagu i nergiju - započinje Darko svoju priču.
KINEZI SNIMAJU FILM O SRPSKOJ POLJOPRIVREDI: Biće emitovan na državnoj televiziji
OČAJNIČKE MERE: Kuće u prelepim gradovima i selima prodaju za JEDAN EVRO! Ako nudite bar malo više, dobićete bonus (VIDEO)
Ni milioneri nisu što su bili: Ovih PET stvari čak ni oni ne mogu sebi da priušte
Pročitavši sva njena lekovita svojstva odlučio je da je proizvede sam i u tome je uspeo. Kupio je jednu gljivu, doneo je kući i dalje postupao prema upustvima koja je pronašao na internetu.
- Gaji se u crnom čaju koji se skuva i dobro pošećeri. Potrebno je oko dva litra. Kad se ohladi u njega se stavi kombuha i ona u tome stoji oko petnaest dana. Nakon toga se procedi i dobijena tečnost pije se jednom dnevno. Miris podseća na sirće i slatkastog je ukusa - rekao je ovaj Bajinobaštanin i dodaje da je u pripremi neophodno obratiti pažnju na neke od pojava koje su moguće, ako niste sve uradili kako valja.
- Ne bi smeli da se pojave tragovi buđi na gljivi, ali ni da se oseti užegao miris čaja. Da do ovog ne bi došlo morate da koristite čist pribor i tegle, i da se gljiva ne dira prljavim rukama - kaže Darko.
Ovaj mladić, međutim, uradio je sve kako treba i dobio svoj lekoviti napitak. U njegovu delotvornost uverio se prvo on sam, a zatim porodica i prijatelji, stoga je ova žućkasto prozirna tečnost brzo postala omiljeni alternativni lek.
- Otac je imao problema sa kamenom u žuči, pio je kombuhu i kad je otišao na pregled doktorka mu je rekla da je kamen kao rukom odnešen. U mom kraju se pročulo koliko je ova gljiva delotvorna, tako da sam je mnogima davao na poklon - kaže Darko.
Ako se ovaj napitak pije redovno, stručnjaci kažu da se mogu sprečiti bolesti arterija, pomoći u biosintezi kolagena, proteina koji čini strukturu kostiju, kože, krvnih sudova. Obnavlja crevnu floru, ubrzava cirkulaciju, snižava šećer i holesterol u krvi.
STIGLE NOVEMBARSKE JAGODE! Slatke su kao one prolećne
KINESKA KOMPANIJA DOLAZI U NIŠ: Investicija od 50 miliona evra, posao za 1.000 radnika!
NOVIH 15.000 RADNIH MESTA: Potpisan ugovor za izgradnju industrijskog parka u Borči!
Premijerka Brnabić poručila: "Budžet nije predizborni, već razvojni"
BANKROT NE ZNAČI KRAJ: Džejmi Oliver otvara novi lanac restorana!