Ова ГЉИВА се користила и пре Христа, а напитак од ње ЛЕЧИ скоро све! Дарко га прави у својој кући
Бројни су начини на које људи покушавају да сачувају здравље и продуже младост, а двадесетдеветогодишњи Дарко Радовановић одлучио је да се опроба у нечему несвакидашњем. У својој кући, у тегли, пре пар година почео је да гаји јапанску гљиву комбуху
- Кажу да се она користила још 220 година пре Христа у Кини, као и да су напитак направљен од ње пили и ратници Џингис кана јер им је давао снагу и нергију - започиње Дарко своју причу.
КИНЕЗИ СНИМАЈУ ФИЛМ О СРПСКОЈ ПОЉОПРИВРЕДИ: Биће емитован на државној телевизији
ОЧАЈНИЧКЕ МЕРЕ: Куће у прелепим градовима и селима продају за ЈЕДАН ЕВРО! Ако нудите бар мало више, добићете бонус (ВИДЕО)
Ни милионери нису што су били: Ових ПЕТ ствари чак ни они не могу себи да приуште
Прочитавши сва њена лековита својства одлучио је да је произведе сам и у томе је успео. Купио је једну гљиву, донео је кући и даље поступао према упуствима која је пронашао на интернету.
- Гаји се у црном чају који се скува и добро пошећери. Потребно је око два литра. Кад се охлади у њега се стави комбуха и она у томе стоји око петнаест дана. Након тога се процеди и добијена течност пије се једном дневно. Мирис подсећа на сирће и слаткастог је укуса - рекао је овај Бајинобаштанин и додаје да је у припреми неопходно обратити пажњу на неке од појава које су могуће, ако нисте све урадили како ваља.
- Не би смели да се појаве трагови буђи на гљиви, али ни да се осети ужегао мирис чаја. Да до овог не би дошло морате да користите чист прибор и тегле, и да се гљива не дира прљавим рукама - каже Дарко.
Овај младић, међутим, урадио је све како треба и добио свој лековити напитак. У његову делотворност уверио се прво он сам, а затим породица и пријатељи, стога је ова жућкасто прозирна течност брзо постала омиљени алтернативни лек.
- Отац је имао проблема са каменом у жучи, пио је комбуху и кад је отишао на преглед докторка му је рекла да је камен као руком однешен. У мом крају се прочуло колико је ова гљива делотворна, тако да сам је многима давао на поклон - каже Дарко.
Ако се овај напитак пије редовно, стручњаци кажу да се могу спречити болести артерија, помоћи у биосинтези колагена, протеина који чини структуру костију, коже, крвних судова. Обнавља цревну флору, убрзава циркулацију, снижава шећер и холестерол у крви.
СТИГЛЕ НОВЕМБАРСКЕ ЈАГОДЕ! Слатке су као оне пролећне
КИНЕСКА КОМПАНИЈА ДОЛАЗИ У НИШ: Инвестиција од 50 милиона евра, посао за 1.000 радника!
НОВИХ 15.000 РАДНИХ МЕСТА: Потписан уговор за изградњу индустријског парка у Борчи!
Премијерка Брнабић поручила: "Буџет није предизборни, већ развојни"
БАНКРОТ НЕ ЗНАЧИ КРАЈ: Џејми Оливер отвара нови ланац ресторана!