Stanislav je dobio JEDAN LIMUN i od tada živi kao CAR: Sada je otkrio RECEPT ZA VRTOGLAVU ZARADU!
Banane, kivi, kivano.. ređaju se tropske biljke u srpskim baštama.
Pored ovih pojedinih egzotičnih u srcu Šumadije, cveta i limun žut i to u dvorištu porodice Trifunović u selu Bukovica.
Supružnici Branka i Stanislav pune dve decenije uzgajaju limun dokazujući da ovo voće ne samo što može kod nas da rodi, već može doneti zaradu.
OPREZ, VELIKA PREVARA SA ZAPOŠLJAVANJEM: Javili se za posao u Danskoj, a završili OPELJEŠENI!
RASTE VREDNOST RADOVA U GRAĐEVINARSTVU: U Beogradu niču nova naselja sa desetinama hiljada stanova
INTERESOVANJE ZA POSAO RUDARA SVE VEĆE: Uslovi nisu laki, ali je plata IZNAD PROSEKA - 87.000 dinara!
- Pre 20 godina od tasta sam dobio jedan limun i prvi savet kako da ga gajim i tako je krenuo moj novi biznis. Danas je to moja velika ljubav i dodatni izvor prihoda i za mene nema nijedne tajne kad je u pitanju ova voćka koja, eto, odlično uspeva i u našem selu - priča Stanislav.
Čuveni bukovički voćar kaže da je popriličan broj limunova poklonio rodbini, prijateljima, poslovnim partnerima i komšijama, ali je veći broj i unovčio po ceni od 30 do 200 evra zavisno od veličine, odnosno starosti stabla.
Limun mnogo bolje uspeva kad se plati makar i simbolično, ali je Stanislaviu neprijatno da to kaže onima koji bi najrađe limun na poklon.
- Preko zime limunove držimo u posebnoj prostoriji gde temperatura ne sme da bude niža od 4, a ni viša od 20 stepeni. Zbog oprašivanja, a i nekih drugih razloga svako ko želi da ima ovu voćku trebalo bi da ima bar po dva stabla, s tim što se ljubav prema limunu podrazumeva kad se želi postići uspeh u njegovom gajenju. Verovali ili ne, ali to limun oseća - dodaje supruga Branka.
Za slavu kod ovih domaćina popije se čak i do 60 litara limunada jer kako kažu od domaćeg limuna nema ništa ukusnije. Stanislav je za ovih dvadeset godina naučio kako se limun kalemi, pa tako ništa ne prepušta slučaju.
- Uzme se mlada grana limuna s plodom (što je najbolje ako ima ploda), zatim se sa grane skine lika dužine jedan centimetar i ispod se veže tanka žica. Posle toga na pola se preseče plastična flaša od dva litra, preseče se niz duž i na dnu se izvadi krug da bi kalemljeno mesto bilo na sredini flaše napunjene zemljom. Flaša se ne pomera dva meseca dok plod raste. Kasnije se formiraju žile. Posle dva meseca flaša se iseče i ostaje zemlja i limun koji se stavlja u saksiju. Zaliva se dva puta dnevno s tim što se svake godine saksija zameni većom. Na ovaj način okalemio sam više od 200 limunova - otkriva Stanislav Cane Trifunović.
OVI MAJSTORI SE MASOVNO VRAĆAJU U SRBIJU: Plate su veće nego u Nemačkoj i iznose i do 7.000 EVRA!
Na evropskom tržištu cena i do ŠEST EVRA: Ako se odlučite za gajenje OVE BILJKE, NEĆETE POGREŠITI!
Sećate se oglasa u kom se poziva da kupite kuću u Italiji ZA 1 EVRO? ONI su to uradili - evo šta SAD kažu (VIDEO)
Koliko vam novca treba za ZIMNICU? Ponuda je velika, ali i CENE: Najtraženiji na pijacama je KUPUS!
UŠTEDEĆETE BAREM POLA PLATE: Šta je ekonomičnije, grejanje na ugalj ili drva?
BONUS VIDEO: Ovo su znaci da vam je potrebna PROMENA POSLA (VIDEO)