5 načina da se rešite neprijatnih mirisa u kuhinji
Neprijatni mirisi u kuhinji mogu da potiču od kuvanja, iskipele hrane ili kante za otpatke. Postoji nekoliko rešenja da sprečite zadržavanje neugodnih mirisa u vašem kulinarskom carstvu.
Ako ste, na primer, pržili ribu i zadržao se neugodan miris, evo sjajnog trika da kuhinja ponovo odiše svežinom. U tiganju pomešajte tri kašike alkoholnog sirćeta i čašu vode i tu mešavinu prokuvajte nekoliko minuta. Sirće je kiselog sastava, neprijatni mirisi alkalnog, pa će tako sirće neutralisati neprijatne mirise.
Ako ne perete redovno kantu za smeće, može se desiti da se u njoj krije izvor neprijatnog mirisa. Lako ćete se rešiti toga: posle svakog bacanja vreće očistite kantu ili na dno stavite komad papira na koji će se zadržati eventualna tečnost koja curi iz kese. Bar jednom nedeljno poprskajte kantu sredstvom za dezinfekciju i temeljno je operite.
Redovno održavajte mašinu za pranje posuđa (čistite filtere), mikrotalasnu rernu, frižider, zamrzivač...
Neprijatni mirisi mogu da potiču i od sudopere, tačnije iz odvoda. Zbog toga redovno čistite odvode i ne dozvolite da se nakupe ostaci hrane.
Ukoliko prospete hranu ili vam pokipi u toku pripreme, odmah je obrišite i ne dozvolite da se skori. Sveže mrlje možete posuti solju kako biste ih lakše obrisali.
Pročitajte i: 21 zanimljiv način da otvorite flašu
6 načina da uživate u zdravoj hrani
5 načina na koje sabotirate vaše vežbanje