AL' JE LJUTA OVA RIBA: Napravite štuku sa renom!
03.12.2014.
10:07
Komentari (0)
Em ren, em pavlaka, em štuka!
Potrebno:
- štuke dovoljno za 4 porcije
- 60g korenja za supu (peršun, paškanat, šargarepa)
- limunov sok
- 3 supene kašike rena
- 400g kisele pavlake
- 1 supena kašika brašna
- 30g putera
- so
Priprema:
Da li ste probali pohovanu pitu od kačkavalja?
Očišćenu štuku staviti u vruću posoljenu vodu, u kojoj je limunov sok i naseckano korenje povrća. Kuvati 12-14 minuta. Podeliti bareniš u porcije i preliti sosom.
Sos: sitno seckan ren pomešati sa brašnom i posoliti, pa zaliti pavlakom i sa 100ml ribljeg bujona. Dodati puter i kuvati neko vreme uz neprestano mešanje.