Amareto kolač
10.07.2014.
10:41
Komentari (0)
Za ljubitelje badema i čokolade.
Potrebno:
- 200g brašna
- 200g putera
- 150g šećera
- 100g narendane crne čokolade
- 100g mlevenog keksa sa ukusom Amareta
- 100ml espreso kafe
- 25ml Amareto likera
- 3 jajeta
- 2 supene kašike kakaa
- 2 kafene kašičice praška za pecivo
- 1/2 kafene kašičice cimeta
Priprema:
Pomešati brašno, prašak za pecivo, kakao i cimet. Liker sipati u espreso. Puter koji je omekšan pomešati sa šećerom. Uz neprekidno mešanje dodavati jedno po jedno jaje. Dodati i kašičicu espresa, pa kašičicu smese od suvih sastojaka i tako dok se sve ne umeša.
Dodati mleveni keks i narendanu čokoladu, pa dobro promešati.
Smesu sipati u podmazan i pobrašnjen sud za pečenje i dobro poravnati.
Peći u rerni zagrejanoj na 170°C, oko 50 minuta (proveravati čačkalicom da li je dobro pečeno).
Gotov kolač posuti šećerom u prahu koji je pomešan sa malo cimeta ili preliti čokoladnom glazurom, pa posuti mlevene bademe odozgo.