Čokoladni markiz sa pomorandžom
04.09.2014.
10:54
Komentari (0)
Elegantna poslastica savršenog ukusa.
Potrebno:
- 250g crne čokolade
- 200g putera
- 5 jaja
- 80g šećera u prahu
- 50g kandirane pomorandžine kore
Za dekoraciju:
- šlag
- kandirana pomorandža
Priprema:
Pripremiti i gulaš!
Čokoladu izlomiti na komadiće pa topiti na laganoj vatri. U činiji umutiti puter da bude kremast, pa polako dodati topljenu čokoladu. Mešati lagano. Zatim, dodavati žumanca, jedno po jedno. Dodati kandiranu koru pomorandže seckanu na male komade, pa dodati prah šećer.
Umutiti čvrst šne od belanaca i polako umešati u krem. Smesu sipati u klup i ohladiti, pa staviti u frižider na 24 časa.
Izvaditi, premazati šlagom i posuti kandiranom pomorandžom.