Gulaš
14.04.2014.
09:20
Komentari (0)
Gulaš možete servirati uz obarenu testeninu, pirinač ili pire krompir.
Potrebno:
- 2-3 veće glavice crnog luka
- 350-400g junećeg mesa (od buta ili plećke)
- 2 manja ili 1 veći paradajz
- 1 crvena paprika
- 1/2 dl belog vina
- beli luk, aleva, mešavina začina, biber, so
- + testenina, pirinač ili pire krompir - za prilog, po ukusu
Priprema:
Iseći luk i propržiti ga na grumenu masti. Kad zastakli, dodati meso seckano na kockice. Pošto meso promeni boju, dodati filete paprike, oljušteni paradajz (sitno seckan) ili pelat, čen belog luka i začine.
Naliti vodom da ogrezne, poklopiti i ostaviti na tihoj vatri sat-dva dok meso ne omekša.
Pred kraj kuvanja sipati belo vino.
Napraviti klasičnu zapršku sa alevom paprikom i ubaciti u gulaš. Ostaviti još 5-10 minuta da krčka.
Ako servirate uz testeninu, kuvanu pomešajte sa mesom u šerpi, pa tako servirajte.
Pirinač ili pire krompir sipati na tanjir pored gulaša.