Гулаш
14.04.2014.
09:20
Коментари (0)
Гулаш можете сервирати уз обарену тестенину, пиринач или пире кромпир.
Потребно:
- 2-3 веће главице црног лука
- 350-400г јунећег меса (од бута или плећке)
- 2 мања или 1 већи парадајз
- 1 црвена паприка
- 1/2 дл белог вина
- бели лук, алева, мешавина зачина, бибер, со
- тестенина, пиринач или пире кромпир - за прилог, по укусу
Припрема:
Исећи лук и пропржити га на грумену масти. Кад застакли, додати месо сецкано на коцкице. Пошто месо промени боју, додати филете паприке, ољуштени парадајз (ситно сецкан) или пелат, чен белог лука и зачине.
Налити водом да огрезне, поклопити и оставити на тихој ватри сат-два док месо не омекша.
Пред крај кувања сипати бело вино.
Направити класичну запршку са алевом паприком и убацити у гулаш. Оставити још 5-10 минута да крчка.
Ако сервирате уз тестенину, кувану помешајте са месом у шерпи, па тако сервирајте.
Пиринач или пире кромпир сипати на тањир поред гулаша.