КИНДЕР ТОРТУ зову и краљицом свих догађаја - Кремастије од ње не постоји, а ово је проверено НАЈБОЉИ РЕЦЕПТ
Киндер торта је посебна посластица којој нико не може да одоли!
Ако постоји један десерт који никада не излази из моде и који је увек прави избор за сваку прилику, онда је то Киндер торта! Овај неодољиви кремасти рај постао је незаобилазни фаворит на свим прославама, рођенданским забавама и у свим тренуцима када желите да одушевите све присутне.
Комбинација сочних бисквита, богатих кремова и чоколаде ствара савршен спој укуса који се топи у устима. Киндер торта је једноставно - краљица свих догађаја, а са овим рецептом, можете бити сигурни да ће ваша верзија бити најукуснија и најкремастија коју сте икада пробали!
Састојци:
4 беланцета
4 кашике шећера
4 кашике млевене плазме
1 кашика брашна
3-4 кашике лешника (печени, крупно млевени)
Праве се три коре, укупно је то 12 јаја, 12 кашика шећера, 12 кашика плазме, 3 кашике брашна, 200 г лешника.
Фил:
12 жуманаца
200 г шећера
100 мл млека
2 кесице пудинга од ваниле
900 мл млека
250 г маслаца или маргарина
150 г чоколаде(за колаче или млечна)
200 мл слатке павлаке (умутити)
150 г еурокрема или нутеле
200 г ломљене плазме
Припрема:
Укључите рерну на 180 степени, припремите калуп, округли 26 цм. или четвртасти 20×25 или 23×25. Странице тепсије или калупа премажите у танком слоју маслацем или маргарином. Дно обложите пек папиром.
Умутите чврст снег од беланаца и шећера па умешајте плазму и брашно. На дно калупа поспите мало лешника па премажите умућену кору. Пеците око 13-15 минута. На исти начин правити још две коре.
Оставите да се охладе, довољно је сат времена. За то време припремите филове.
Прокувајте 900 мл. млека. Жуманца измутите са шећером, пудингом и 100 мл. млека. Закувајте фил. Оставите да се охлади па додајте умућен маслац или маргарин. Поделите на два дела, у један умешајте растопљену чоколаду.
Умутите слатку павлаку.
Филовање:
Кора, лешници треба да су окренути према горе, танак слој еурокрема или нутеле, браон фил, ломљена плазма, половина умућене слатке павлаке. Опет кора, еурокрем, жути фил, плазма, слатка павлака.
Трећу кору прво премажите еурокремом па тај намазани део ставите да буде унутар торте. Загладите торту са свих страна. Торту ставите у фрижидер и када се стегне и охлади добро је загладите и украсите по жељи.