ПОСНА пита са сојом и празилуком је прави ХИТ на славама - Идентична оној са МЕСОМ, издашна и сочна
Брза, лака и најмање захтевна припрема - шта више пожелети од посног рецепта? Пита је идеална за доручак или за вечеру, а лепа ће бити и сутрадан.
Када тражите савршену посну питу која ће задовољити све укусе и одушевити ваше госте, пита са сојом и празилуком је прави избор! Овај рецепт је прави хит на славама јер је издашан, сочан и укусан, баш као и класична пита са месом.
Коришћењем соје као замене за месо, ова пита задржава све богатство укуса, а комбинација празилука и зачина чини је неодољиво ароматичном.
Било да је припремате за славу, рођендан или било који други специјалан тренутак, ова посна пита ће засигурно бити звезда ваше трпезе, јер је једнако укусна као и њена месна верзија!
Састојци за питу од соје и празилука:
1 паковање кора за питу
1/2 струка празилука
150 г сојиних љуспица
1 шаргарепа
1 кашика сувог биљног зачина
1/3 кашичице бибера
1 кашичица сувог першуна
1 кашичица слатке алеве паприке
уље
1 кесица прашка за пециво
100 мл воде
Припрема пите од соје и празилука:
Ставите сојине љуспице да се скувају, а онда их исперите и исцедите. Ситно исецкајте празилук и изрендајте шаргарепу, па нека се то заједно динста. Када се све добро издинстало додајте соју. Смањите температуру и на тихој ватри динстајте још неких 15 минута.
Кору попрскајте мешавином воде, прашка за пециво и уља, а онда је покријте другом кором, поновите поступак, па онда трећом. На трећу иде фил. Завијте коре у ролат и тако ставите у плех.
Пеците 30 минута на 200 степени.