Магична, а ПОСНА ШЕРБЕТ ТОРТА је права чоколадна фантазија - Савршена је за славске трпезе, лако се спрема, још лакше сече
Направите ову феноменалну торту за славу, одушевићете госте. Јака, слатка, богата орасима, правићете је увек.
Ако сте у потрази за савршеним посним десертом који ће одушевити и оне који не прате пост, шербет торта је права посластица за вас! Ова чоколадна фантазија је богата, сочна и прави рај за све љубитеље чоколаде.
Уз једноставне састојке и брз поступак припреме, посна шербет торта је идеалан избор за славску трпезу, јер се лако сече и савршено изгледа на столу. Уједно је и одлична за све посебне прилике, а њена нежна текстура и богатство укуса ће одушевити све ваше госте.
Без обзира на то да ли се припрема за славу, рођендане или неку другу прославу, ова торта ће сигурно постати омиљени део ваше трпезе.
Потребно је
6 кашика шећера
350 г шећера
100 г сецканих ораха
200 г млевених ораха
кашика прашка за пециво
шоља уља
брашно по потреби
200 г маргарина
7 штангли посне чоколаде
Припрема
Кармелизујте шећер на лаганој ватри, па прелијте чашом воде и кувајте док се карамел не истопи. Скините са шпорета, па када се прохлади, додајте орахе, шећер и уље. Додајте брашно па замесите тесто средње густине. Онда додајте прашак за пециво и све добро промешајте. Затим поделите тесто на два дела. Намажите плех и поспите га брашном. Распоредите тесто па испеците две коре. Онда ушпинујте 100 г шећера, млевене орахе, маргарин и око две штангле отопљене чоколаде. Све добро сједините па премажите торту. Преклопите са другом кором. Преосталу чоколаду истопите са водом и маргарином, и тим преливом прелијте торту.