Magična, a POSNA ŠERBET TORTA je prava čokoladna fantazija - Savršena je za slavske trpeze, lako se sprema, još lakše seče
Napravite ovu fenomenalnu tortu za slavu, oduševićete goste. Jaka, slatka, bogata orasima, pravićete je uvek.
Ako ste u potrazi za savršenim posnim desertom koji će oduševiti i one koji ne prate post, šerbet torta je prava poslastica za vas! Ova čokoladna fantazija je bogata, sočna i pravi raj za sve ljubitelje čokolade.
Uz jednostavne sastojke i brz postupak pripreme, posna šerbet torta je idealan izbor za slavsku trpezu, jer se lako seče i savršeno izgleda na stolu. Ujedno je i odlična za sve posebne prilike, a njena nežna tekstura i bogatstvo ukusa će oduševiti sve vaše goste.
Bez obzira na to da li se priprema za slavu, rođendane ili neku drugu proslavu, ova torta će sigurno postati omiljeni deo vaše trpeze.
Potrebno je
6 kašika šećera
350 g šećera
100 g seckanih oraha
200 g mlevenih oraha
kašika praška za pecivo
šolja ulja
brašno po potrebi
200 g margarina
7 štangli posne čokolade
Priprema
Karmelizujte šećer na laganoj vatri, pa prelijte čašom vode i kuvajte dok se karamel ne istopi. Skinite sa šporeta, pa kada se prohladi, dodajte orahe, šećer i ulje. Dodajte brašno pa zamesite testo srednje gustine. Onda dodajte prašak za pecivo i sve dobro promešajte. Zatim podelite testo na dva dela. Namažite pleh i pospite ga brašnom. Rasporedite testo pa ispecite dve kore. Onda ušpinujte 100 g šećera, mlevene orahe, margarin i oko dve štangle otopljene čokolade. Sve dobro sjedinite pa premažite tortu. Preklopite sa drugom korom. Preostalu čokoladu istopite sa vodom i margarinom, i tim prelivom prelijte tortu.