Čuvena RUSKA SALATA u POSNOJ verziji sve obara sa nogu - Toliko je ukusna da ćete je praviti i kad prođu posni dani, 1 od sastojaka joj daje POSEBNU čar
Vole je i oni koji baš nisu ljubitelji majoneza, a ide uz svu hranu, pa možete da budete sigurni da nećete da pogrešite
Ako mislite da je ruska salata samo za prazničnu trpezu, razmislite ponovo! Ova posna verzija čuvenog specijaliteta je toliko ukusna i bogata da ćete je želeti tokom čitave godine.
Bez obzira na to da li je pripremate za slavu, rođendan ili neki drugi poseban trenutak, posna ruska salata je savršena za sve prilike. Taj jedan specifičan sastojak koji dodajemo čini je još kremastijom i daje joj onu posebnu čar koja je podiže na viši nivo.
Brzo i lako je pripremiti, a njen savršen ukus sigurno će osvojiti sve koji je probaju – čak i kada prođu posni dani!
Sastojci:
450 g povrća za rusku salatu
1-2 konzerve tunjevine u komadima ili 200 g šampinjona
300 g majoneza
3-4 kisela krastavčića
malo bibera
malo soli
Priprema:
Prvi korak je kuvanje povrća. Potom kada skuvate povrće izručite ga u činiju gde ćete mešati ostale sastojke. Ukoliko pravite rusku salatu sa tunjevinom, ocedite tunjevinu od ulja i stavite je u činiju. Kisele krastavčiće iseckajte na kockice i dodajte ih smesi. Posolite i pobiberite prema ukusu. Na kraju dodajte posni majonez i mešajte dok se smesa ne sjedini. Za kraj, salatu odložite u frižider i sačekajte da se ohladi. Ukoliko se ipak odlučite za šampinjone umesto tunjevine, samo ih izdinstajte i jednostavno ubacite u smesu.