POSNA pita sa sojom i prazilukom je pravi HIT na slavama - Identična onoj sa MESOM, izdašna i sočna
Brza, laka i najmanje zahtevna priprema - šta više poželeti od posnog recepta? Pita je idealna za doručak ili za večeru, a lepa će biti i sutradan.
Kada tražite savršenu posnu pitu koja će zadovoljiti sve ukuse i oduševiti vaše goste, pita sa sojom i prazilukom je pravi izbor! Ovaj recept je pravi hit na slavama jer je izdašan, sočan i ukusan, baš kao i klasična pita sa mesom.
Korišćenjem soje kao zamene za meso, ova pita zadržava sve bogatstvo ukusa, a kombinacija praziluka i začina čini je neodoljivo aromatičnom.
Bilo da je pripremate za slavu, rođendan ili bilo koji drugi specijalan trenutak, ova posna pita će zasigurno biti zvezda vaše trpeze, jer je jednako ukusna kao i njena mesna verzija!
Sastojci za pitu od soje i praziluka:
1 pakovanje kora za pitu
1/2 struka praziluka
150 g sojinih ljuspica
1 šargarepa
1 kašika suvog biljnog začina
1/3 kašičice bibera
1 kašičica suvog peršuna
1 kašičica slatke aleve paprike
ulje
1 kesica praška za pecivo
100 ml vode
Priprema pite od soje i praziluka:
Stavite sojine ljuspice da se skuvaju, a onda ih isperite i iscedite. Sitno iseckajte praziluk i izrendajte šargarepu, pa neka se to zajedno dinsta. Kada se sve dobro izdinstalo dodajte soju. Smanjite temperaturu i na tihoj vatri dinstajte još nekih 15 minuta.
Koru poprskajte mešavinom vode, praška za pecivo i ulja, a onda je pokrijte drugom korom, ponovite postupak, pa onda trećom. Na treću ide fil. Zavijte kore u rolat i tako stavite u pleh.
Pecite 30 minuta na 200 stepeni.