Ukusna CEPKANA GIBANICA u korpicama za mafine - Pite koje se neverovatno BRZO i lako prave, za razna posluženja
Ako ne znate šta da spremite za doručak ili večeru, isprobajte ove slasne slane mafine
Ako volite gibanicu, ali želite bržu i praktičniju verziju koja će oduševiti vaše goste, cepkana gibanca u korpicama za mafine je savršen izbor!
Ovaj recept omogućava da uživate u svim bogatim ukusima tradicionalne gibanice, ali u mini verziji koja je idealna za posluženje na zabavama, proslavama, kao predjelo ili užina.
Brza i jednostavna za pripremu, ova gibanica se pravi sa gotovim korama i filuje sa sočnim, kremastim nadevom, a rezultat je hrskavo spolja, sočno i ukusno iznutra. Bilo da želite da impresionirate goste ili da uživate u domaćem, toplom obroku, ove mini pite su pravi hit!
Sastojci:
4 jaja
400 g sira
200-250 g cepkanih heljdinih kora za pitu (pola pakovanja)
100 ml kisele vode
1 prašak za pecivo
so
Priprema:
Mikserom umutiti jaja, pa dodati so, kiselu vodu i prašak za pecivo.
Izdrobiti sir i dodati u smesu.
Pola pakovanja kora sitno iscepkati u smesu, promešati kašikom ili varjačom.
Sipati u silikonske kalupe za mafine (12 komada), pa peći u rerni zagrejanoj na 200 stepeni oko 30-40 minuta, u zavisnosti od jačine rerne.
Mafine (pre pečenja) možete posuti susamom po želji.
Prijatno!