Slana TORTA sa PEČENIM PAPRIKAMA je najbolje hladno predjelo za slavsku trpezu - SOČNA i brza, a posebno dekorativna
Slana torta od pečenih paprika je ukusno jelo sa zemljanim notama pečenih paprika. Savršena je kao bogato predjelo ili lagana večara, a može se servirati i kao salata uz mesni obrok.
Ako želite da impresionirate goste na slavi, slana torta sa pečenim paprikama je savršen izbor za predjelo koje će privući pažnju svojom lepotom i bogatstvom ukusa.
Ova torta je idealna za sve prilike kada želite da poslužite nešto što je ne samo sočno i brzo za pripremu, već i izuzetno dekorativno.
Pečene paprike u kombinaciji sa kremastim filom čine je bogatom, a svaki sloj ove torte donosi savršen balans ukusa. Bilo da je pravite za slavu, rođendane ili kao gostoprimstvo, slana torta sa paprikama će sigurno postati omiljeni deo vaše trpeze.
Sastojci:
Kilogram pečene paprike
350 grama praške šunke
1 velika pavlaka (400 ml)
200 grama trapista
2 jajeta
200 ml mleka
brašno i prezla za pohovanje
Slana torta od pečenih paprika – priprema
Pečene paprike oljuštiti, dobro ocediti, a onda preseći po sredini, tako da se dobiju listovi velične šake. Isečenu papriku ispohovati po redosledu: brašno, jaja i prezla, a potom ispeći u tiganju. Pržiti dok poh ne porumeni. Ostaviti pohovanu papriku da se ohladi i ocedi od viška ulja. Dok se paprika hladi, umutiti pavlaku tako da postane meka i laka za mazanje
Slaganje salate: u tacnu veličine 35×45 cm poređati pohovanu papriku tako da se formira kora naše slane torte. Premazati pavlakom, a onda poređati tanko sečenu prašku šunku. Ponovo poređati papriku, premazati pavlakom, pa složiti salatu. Slana torta treba da ima četiri kore od pohovane pečene paprike.
Poslednju „koru“ premazati pavlakom, pa ostaviti tortu da se stegne u frižideru
Iseći tortu na kockice i posuti rendanim trapistom, pa služiti kao predjelo.