Чувена РУСКА САЛАТА у ПОСНОЈ верзији све обара са ногу - Толико је укусна да ћете је правити и кад прођу посни дани, 1 од састојака јој даје ПОСЕБНУ чар
Воле је и они који баш нису љубитељи мајонеза, а иде уз сву храну, па можете да будете сигурни да нећете да погрешите
Ако мислите да је руска салата само за празничну трпезу, размислите поново! Ова посна верзија чувеног специјалитета је толико укусна и богата да ћете је желети током читаве године.
Без обзира на то да ли је припремате за славу, рођендан или неки други посебан тренутак, посна руска салата је савршена за све прилике. Тај један специфичан састојак који додајемо чини је још кремастијом и даје јој ону посебну чар која је подиже на виши ниво.
Брзо и лако је припремити, а њен савршен укус сигурно ће освојити све који је пробају – чак и када прођу посни дани!
Састојци:
450 г поврћа за руску салату
1-2 конзерве туњевине у комадима или 200 г шампињона
300 г мајонеза
3-4 кисела краставчића
мало бибера
мало соли
Припрема:
Први корак је кување поврћа. Потом када скувате поврће изручите га у чинију где ћете мешати остале састојке. Уколико правите руску салату са туњевином, оцедите туњевину од уља и ставите је у чинију. Киселе краставчиће исецкајте на коцкице и додајте их смеси. Посолите и побиберите према укусу. На крају додајте посни мајонез и мешајте док се смеса не сједини. За крај, салату одложите у фрижидер и сачекајте да се охлади. Уколико се ипак одлучите за шампињоне уместо туњевине, само их издинстајте и једноставно убаците у смесу.