Domaća supa
21.05.2014.
15:52
Komentari (0)
Supu možete praviti od piletine (batak, belo meso, krilca...), junetine (ribić, grudi, plećka, mesnate kosti, rebra) ili čak i svinjetine (od krmenadle).
Potrebno:
- 250-300g mesa
- filet paprike
- 1 paradajz (manji)
- crni luk (propržen na ringli)
- 1 krompir
- 1/2 ili 2/3 veze zeleni
- celer (jedan mali ili parčence većeg)
- list kupusa, spanaća, karfiola (čak i lišće rotkvice možete staviti u supu)
ZAČINI:
- vegeta
- 2 kafene kašičice soli
- biber u zrnu (10-15 zrna)
- + kocka za supu (goveđa ili pileća)
Priprema:
Sve staviti u lonac, naliti vode da ogrezne (ili čak malo više), pa staviti na šporet (na srednju vatru). Kad supa provri, stišati vatru, openiti je (kašikom polako skinuti sloj pene sa površine) i dodati pola kocke za supu. Poklopiti i kuvati još sat - sat i po (ako je pileća) ili čak i do tri sata, ako je posredi juneća supa.