Домаћа супа
21.05.2014.
15:52
Коментари (0)
Супу можете правити од пилетине (батак, бело месо, крилца...), јунетине (рибић, груди, плећка, меснате кости, ребра) или чак и свињетине (од крменадле).
Потребно:
- 250-300г меса
- филет паприке
- 1 парадајз (мањи)
- црни лук (пропржен на рингли)
- 1 кромпир
- 1/2 или 2/3 везе зелени
- целер (један мали или парченце већег)
- лист купуса, спанаћа, карфиола (чак и лишће ротквице можете ставити у супу)
ЗАЧИНИ:
- вегета
- 2 кафене кашичице соли
- бибер у зрну (10-15 зрна)
- коцка за супу (говеђа или пилећа)
Припрема:
Све ставити у лонац, налити воде да огрезне (или чак мало више), па ставити на шпорет (на средњу ватру). Кад супа проври, стишати ватру, опенити је (кашиком полако скинути слој пене са површине) и додати пола коцке за супу. Поклопити и кувати још сат - сат и по (ако је пилећа) или чак и до три сата, ако је посреди јунећа супа.