Grilovano marinirano povrće
01.05.2014.
10:30
Komentari (0)
Idealno zdravo za prvomajsko roštiljanje!
Potrebno:
2 patlidžana
2 tikvice
200g šampinjona (sitnijih)
2-3 glavice crnog luka
za marinadu:
2-3 čena belog luka
2-3 struka mladog luka
8-10 grančica peršuna
2 grančice origana
1 lovorov list
ruzmarin
6-7 supenih kašika ulja
sok jednog limuna
so, biber
Priprema:
Marinadu pravite tako što sve (osim lovora i ruzmarina) stavite u blender i pasirate dok se ne napravi pire. Potom dodajte lovor i ruzmarin i ostavite marinadu na pola sata u frižideru, u zatvorenoj posudi.
Patlidžane i tikvice secite na kolutove, luk na polovine, a pečurke ostavite cele. Povrće potopite u marinadu i ostavite ih u njoj jedan sat. Grilujte povrće, ali pečurke ne okrećite (da iz njih ne iscuri sos).
U sezoni kukurza možete seći klipove (neka kolutovi budu debljine dva zrna), pa i njih ovako marinirati i grilovati.