Гриловано маринирано поврће
01.05.2014.
10:30
Коментари (0)
Идеално здраво за првомајско роштиљање!
Потребно:
2 патлиџана
2 тиквице
200г шампињона (ситнијих)
2-3 главице црног лука
за маринаду:
2-3 чена белог лука
2-3 струка младог лука
8-10 гранчица першуна
2 гранчице оригана
1 ловоров лист
рузмарин
6-7 супених кашика уља
сок једног лимуна
со, бибер
Припрема:
Маринаду правите тако што све (осим ловора и рузмарина) ставите у блендер и пасирате док се не направи пире. Потом додајте ловор и рузмарин и оставите маринаду на пола сата у фрижидеру, у затвореној посуди.
Патлиџане и тиквице сеците на колутове, лук на половине, а печурке оставите целе. Поврће потопите у маринаду и оставите их у њој један сат. Грилујте поврће, али печурке не окрећите (да из њих не исцури сос).
У сезони кукурза можете сећи клипове (нека колутови буду дебљине два зрна), па и њих овако маринирати и гриловати.