OPREZ: Gotova jela iz supermarketa niko ne kontroliše!
Gotova jela koja se godinama prodaju u supermaketima po Beogradu niko ne kontroliše, a inspekcije prebacuju odgovornost jedna na drugu.
Naime, kupcima niko ne garantuje da je ispravno ono što jedu, a inspekcije, koje se inače bave ovim problemom, prebacuju odgovornost.
Zakon o bezbednosti hrane nalaže da se termički obrađena hrana mora držati na temperturi koja nije niža od 65 stepeni i to najviše dva sata od pripreme. Po supermarektima se može primetiti da se topla jela u rafu čuvaju na sobnoj temperaturi.
Iz trgovinskog lanca kažu, a prenose Večernje novosti, da ih redovno obilazi sanitarna, veterinarska i poljoprivredna inspekcija, ali iz svih tih inspekcija tvrde da provera pripremljenih jela nije u njihovoj nadležnosti.
U Ministarstvu poljoprivrede, pod čijim okriljem radi veterinarska inspekcija, kažu da je kontrola toplih, gotovih obroka posao sanitarne inspekcije, a njihove kolege u Ministarstvu zdravlja "vraćaju loptu" natrag.
Pročitajte i:
- TAKSISTA O PREPORUCI DA SE NE PREVOZE AZILANTI: Kako ja da znam ko mi je mušterija!
- VOJVODE STEPE POD POSEBNIM REŽIMOM SAOBRAĆAJA: Ovo su nove trase GSP linija
- Večeras i sutra radovi na čišćenju i pranju Gazele
- BAHATOST: Parkirao na šine i zaustavio tramvaje
- Vozač GSP-a zaustavio autobus da trudnica sedne, voditeljka mu čestitala