Korpice sa čeri paradajzom
28.08.2014.
10:47
Komentari (0)
Otmeno, ukusno i lako!
Potrebno:
- 100g kora za pitu
- 200g čeri paradajza
- 80g mocarele
- 1 supena kašika šećera u prahu
- grančica ruzmarina
- 1 supena kašika senfa
- 20g putera
- so
Priprema:
Pripremite i špagete sa spanaćem!
Paradajz oprati i osušiti, pa oljuštiti kožu. Posuti šećerom, prstohvatom soli i listićima ruzmarina i peći u zagrejanoj rerni na 130° oko pola sata.
Puter istopiti na tihoj vatri i ostaviti da se prohladi. Kore za pitu seći na pravougaonike, pa jednu polovinu premazati puterom i preklopiti. Kore slagati u plen za mafine, tako da budu kao korpice, pa peći 15 minuta u rerni.
Dno svake korpice premazati senfom, dodati malo mocarele i staviti po jedan čeri paradajz. Dopeći desetak minuta, dok se sir ne zatopi, pa servirati.
Korpice možete napraviti i 2-3 dana unapred. Čuvajte ih u limenoj kutiji. Ostale sastojke dodati neposredno pre služenja.