Корпице са чери парадајзом
28.08.2014.
10:47
Коментари (0)
Отмено, укусно и лако!
Потребно:
- 100г кора за питу
- 200г чери парадајза
- 80г моцареле
- 1 супена кашика шећера у праху
- гранчица рузмарина
- 1 супена кашика сенфа
- 20г путера
- со
Припрема:
Припремите и шпагете са спанаћем!
Парадајз опрати и осушити, па ољуштити кожу. Посути шећером, прстохватом соли и листићима рузмарина и пећи у загрејаној рерни на 130° око пола сата.
Путер истопити на тихој ватри и оставити да се прохлади. Коре за питу сећи на правоугаонике, па једну половину премазати путером и преклопити. Коре слагати у плен за мафине, тако да буду као корпице, па пећи 15 минута у рерни.
Дно сваке корпице премазати сенфом, додати мало моцареле и ставити по један чери парадајз. Допећи десетак минута, док се сир не затопи, па сервирати.
Корпице можете направити и 2-3 дана унапред. Чувајте их у лименој кутији. Остале састојке додати непосредно пре служења.