KREMASTA LJUTINA: Ova pasta će vas oduševiti!
18.11.2014.
10:05
Komentari (0)
Ljutina kobasice i paprike, kremasta struktura sosa od pavlake i kvalitetna testenina oboriće sve sa nogu!
Potrebno:
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 250g kobasica (meso istresti iz creva i usitniti dodatno)
- ¼ supene kašike ljute mlevene paprike
- ¼ šolje sitno seckanog crnog luka
- 1 ½ čen belog luka, sitno seckanog
- 1 konzerva paradajza, sitno seckanog
- ¾ šolje pavlake za kuvanje
- ¼ kafene kašičice soli
- 170g paste
- 1 ½ supena kašika citno seckanog peršuna
- rendani parmezan
Priprema:
Zasladite se kramblom od jabuka
Zagrejati ulje na srednje jakoj vatri. Dodati kobasicu i papriku i pržiti dok meso ne promeni boju, uz povremeno mešanje (oko 7 minuta). Dodati crni i beli luk i dinstati dok ne omekša i dok meso kobasice ne postane svetlosmeđe. Posoliti, dodati paradajz i pavlaku. Kuvati dok se ne zgusne (oko 4 minuta). Skuvati testeninu i procediti. Sos vratiti na vatru da provri, dodati pastu i kuvati dok se sve ne zgusne. Servirati posuto parmezanom i peršunom.
Sos možete spremiti i dan ranije, samo ga pokrite i ostavite da se ohladi.