КРЕМАСТА ЉУТИНА: Ова паста ће вас одушевити!
18.11.2014.
10:05
Коментари (0)
Љутина кобасице и паприке, кремаста структура соса од павлаке и квалитетна тестенина обориће све са ногу!
Потребно:
- 1 супена кашика маслиновог уља
- 250г кобасица (месо истрести из црева и уситнити додатно)
- ¼ супене кашике љуте млевене паприке
- ¼ шоље ситно сецканог црног лука
- 1 ½ чен белог лука, ситно сецканог
- 1 конзерва парадајза, ситно сецканог
- ¾ шоље павлаке за кување
- ¼ кафене кашичице соли
- 170г пасте
- 1 ½ супена кашика цитно сецканог першуна
- рендани пармезан
Припрема:
Засладите се крамблом од јабука
Загрејати уље на средње јакој ватри. Додати кобасицу и паприку и пржити док месо не промени боју, уз повремено мешање (око 7 минута). Додати црни и бели лук и динстати док не омекша и док месо кобасице не постане светлосмеђе. Посолити, додати парадајз и павлаку. Кувати док се не згусне (око 4 минута). Скувати тестенину и процедити. Сос вратити на ватру да проври, додати пасту и кувати док се све не згусне. Сервирати посуто пармезаном и першуном.
Сос можете спремити и дан раније, само га покрите и оставите да се охлади.