Medaljoni od mlevenog mesa
03.06.2014.
22:42
Komentari (0)
Slasno jelo idealno za bogat ručak!
Potrebno:
- bajat hleb
- 1 glavica luka
- 350-400g mešanog mlevenog mesa
- šnite mesnate slanine (broj zavisi od broja medaljona)
- 1 dl slatke pavlake
- supa ili kocka supe
- peršun
- so, biber
Priprema:
Omekšajte hleb mlekom, luk usitnite. Mleveno meso, hleb i luk zamesite, začinite solju i biberom, oblikujte medaljone. Svaki omotajte šnitom slanine i pričvrstite čačkalicom.
U tiganju sa zagrejanom masnoćom medaljone pecite sa svih strana oko 7 minuta, izvadite i ostavite na toplom.
Masnoću od pečenja zalijte s malo supe, umešajte slatku pavlaku. Začinite solju i biberom, umešajte usitnjen peršun. Umak poslužite s medaljonima i povrćem.