MNOGO ZDRAVIJE OD MASTI: Probajte PROČIŠĆEN maslac "gi"
Nudimo vam i jednostavan recept kako da ga spremite, a vaš organizam će nam biti zahvalan.
Gi je u ishrani poznat kao procišćeni maslac, a poreklom je iz Indije i kod nas ga od davnina nazivaju mašću. Mnogi ga koriste prilikom prženja i dinstanja, kako bi izbegli industrijski prerađena ulja.
Sve njegove delotvornosti
- poboljšava memoriju
- jača inteligenciju
- regulira probavu
- štiti zglobove
- poboljšava vid
- usporava procese starenja
- čisti krvne žile
Sastoji se masti, proteina i vode. Njegovim zagrevanjem proteini se stvaraju u penu, odstranjuje se voda a preostaje samo čista mast na bazi zasićenih masnih kiselina. Takav maslac se naziva gi.
Danas ga u ishrani zamenjuje maslac, koji je dosta nezdraviji, jer gi ima manje mlečnih proteina, čistiji je i lakše podnosi visoke temperatuje prženja. Gi ne sadrži kazein i laktozu, pa se zato savetuje osobama alergičnim na mleko. Ne sadrži so, šećer, arome ni konzervanse.
Ubacite maslac u šerpu i topite ga na jakoj vatri. Vremenom se na površini pojavljuje bela pena, u kojoj su skupljene sve njegove nečistoće, koju treba da otklonite kašikom. Kuvanje nek traje oko 45 mimuta, a temperaturu vremenom smanjite. Pucketanje znači da je i voda počela da isparava. Posle svega, prespite dobijenu smesu kroz sitno cedilo u drugu posudu i ostavite nekoliko sati da se ohladi i zgusne. Takav pročišćeni maslac koristite u ishrani.
Pročitajte i:
- ZA SAMO 10 SEKUNDI: Zaustavite krv uz pomoć ovog ZAČINA!
- RECITE ZBOGOM SALU NA STOMAKU: Za 3 dana 5 kg manje!
- 17-GODIŠNJAKINJA UČI DA GOVORI I HODA: Od gripa do oticanja mozga
- PORODILA SE DOK JE BILA U KOMI: Probudila se i prvo što je videla je bio njen sin
- TOPE SALO NA STOMAKU: Ova 4 napitka će vam stanjiti struk