МНОГО ЗДРАВИЈЕ ОД МАСТИ: Пробајте ПРОЧИШЋЕН маслац "ги"
Нудимо вам и једноставан рецепт како да га спремите, а ваш организам ће нам бити захвалан.
Ги је у исхрани познат као процишћени маслац, а пореклом је из Индије и код нас га од давнина називају машћу. Многи га користе приликом пржења и динстања, како би избегли индустријски прерађена уља.
Све његове делотворности
- побољшава меморију
- јача интелигенцију
- регулира пробаву
- штити зглобове
- побољшава вид
- успорава процесе старења
- чисти крвне жиле
Састоји се масти, протеина и воде. Његовим загревањем протеини се стварају у пену, одстрањује се вода а преостаје само чиста маст на бази засићених масних киселина. Такав маслац се назива ги.
Данас га у исхрани замењује маслац, који је доста нездравији, јер ги има мање млечних протеина, чистији је и лакше подноси високе температује пржења. Ги не садржи казеин и лактозу, па се зато саветује особама алергичним на млеко. Не садржи со, шећер, ароме ни конзервансе.
Убаците маслац у шерпу и топите га на јакој ватри. Временом се на површини појављује бела пена, у којој су скупљене све његове нечистоће, коју треба да отклоните кашиком. Кување нек траје око 45 мимута, а температуру временом смањите. Пуцкетање значи да је и вода почела да испарава. После свега, преспите добијену смесу кроз ситно цедило у другу посуду и оставите неколико сати да се охлади и згусне. Такав прочишћени маслац користите у исхрани.
Прочитајте и:
- ЗА САМО 10 СЕКУНДИ: Зауставите крв уз помоћ овог ЗАЧИНА!
- РЕЦИТЕ ЗБОГОМ САЛУ НА СТОМАКУ: За 3 дана 5 кг мање!
- 17-ГОДИШЊАКИЊА УЧИ ДА ГОВОРИ И ХОДА: Од грипа до отицања мозга
- ПОРОДИЛА СЕ ДОК ЈЕ БИЛА У КОМИ: Пробудила се и прво што је видела је био њен син
- ТОПЕ САЛО НА СТОМАКУ: Ова 4 напитка ће вам стањити струк