Бресквица открила ОМИЉЕНИ рецепт који СВАКО може да спреми - Запечена ПИЛЕТИНА са бресквама ужитак је за СВА ЧУЛА
Запечена пилетина са бресквама по рецепту младе певачице Анђеле Игњатовић одушевиће све укућане. Једноставно се припрема, а задовољава сва чула.
Млада певачица Анђела Игњатовић познатија као Бресквица показала се и као одлична домаћица. Наиме, она је у емисији „Практична жена“ представила рецепт за њено омиљено јело запечена пилетина са бресквама.
Састојци:
2-3 већа комада пилетине са кожицом и костима (батак, карабатак, бело месо)
400г брескви
10 чери парадајза
1/2 шоље брашна
кашичица соли
1/2 шоље сока од поморанџе
2 кашике меда
2 кашике сирћета
кашика сецканог першуна
Припрема:
Пилетину посолите, а затим уваљајте у брашно и пропржите на мало уља са обе стране док не порумени. Затим је ставите у ватросталну посуду. Око пилетине ставите половине брескви и чери парадајз. Помешајте сок од поморанџе, мед и сирће и прелијте пилетину. Поспите першуном и пеците око 40 минута на 200 степени са алуминијском фолијом, затим скините фолију и запеците кратко док не порумени.
У видеу погледајте цео поступак припреме.
Србија Данас/Гранд, Аутор: А.Милинковић/Пренела: Ј.Ш.