NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Smotajte sarmice od zelja!
03.04.2015.
10:11
Komentari (0)
Ovo tradicionalno jelo je veoma pogodno za štednju!
Potrebno:
- 200g mešanog mlevenog mesa
- kafena šoljica pirinča
- 1 glavica crnog luka
- 2-3 veze zelja (zavisno od veličine)
- kiselo mleko
Priprema:
Probajte i sarmice od vinove loze!
Meso propržiti na sitno seckanom luku. Kada se meso uprži dodati pirinač i naliti vodom. Povremeno mešati dok voda ne ispari. Zelje očistiti od žile i politi ga kipućom vodom u šerpi da bi odmeklo. Ocediti vodu i potom motati sarme punjene filom. Ređati jednu pored druge i naliti vodom da ogrezne. Kuvati 15-ak minuta, potom dodati kašičicu brašna razmućenu u malo vode i zapeći u ugrejanoj rerni 10-ak minuta. Služiti sa kiselim mlekom.
NAPOMENA: Ove ručkove možete skuvati za 200 dinara (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.