NAHRANITE ČETVORO ZA 200 DINARA: Zapečeni gurmanski krompir
26.04.2015.
10:01
Komentari (0)
Sočno i pikantno jelo za svaki dan!
Potrebno:
- 800g krompira
- 100g dimljene slanine
- 100g krem sira
- 50g putera
- 1 supena kašika sitno seckanog peršuna
- začini, so, biber
Priprema:
Probajte i salatu od mladih krompirića!
Krompir očistiti četkicom, pa bariti sa ljuskom. Poluobareni krompir iseći na pola i izdubiti. Napraviti fil od krem sira, putera, seckane slanine, peršuna i iseckane sredine krompura. Punite polovine krompira i pecite na 280° dvadesetak minuta.
Uz ovakav krompir najbolje ide sveža zelena salata!
NAPOMENA: Sva jela označena sa "Recepti za 200 dinara" mogu koštati toliko (pa i manje) u toku sezone uzgoja određenog povrća.