Najbolji posao na svetu: DOKTOR ZA ČOKOLADU!
Kembridž je u potrazi za čovekom koji će obavljati najbolji posao na svetu i dobiti zvanje “Doktor za čokoladu“.
Katedra za hemijsko inžinjerstvo i biotehnologija Kembridža u potrazi je za istraživačem koji će se pridružiti timu, preuzeti doktorat za sladokusce i postati pravi doktor za čokoladu.
Fakultet daje stipendiju sve tri godine doktorskih studija, a kandidat koji bude imao sreće da se upiše ove doktorske studije imaće mentora od kog će biti u mogućnosti da stekne veliko iskustvo u proučavanju hrane.
Projekat je zasnovan na istraživačkom radu, a zadatak je pronaći načine na koje čokolada, na temperaturi topljenja, ostane čvrsta i zadrži sve kvalitete.
Kandidati moraju da imaju dobre matematičke sposobnosti, ali i da budu sa hemijskog ili fizičkog fakulteta. Kandidati se do 29. avgusta mogu prijaviti popunjavanjem ovog formulara.