Најбољи посао на свету: ДОКТОР ЗА ЧОКОЛАДУ!
Кембриџ је у потрази за човеком који ће обављати најбољи посао на свету и добити звање “Доктор за чоколаду“.
Катедра за хемијско инжињерство и биотехнологија Кембриџа у потрази је за истраживачем који ће се придружити тиму, преузети докторат за сладокусце и постати прави доктор за чоколаду.
Факултет даје стипендију све три године докторских студија, а кандидат који буде имао среће да се упише ове докторске студије имаће ментора од ког ће бити у могућности да стекне велико искуство у проучавању хране.
Пројекат је заснован на истраживачком раду, а задатак је пронаћи начине на које чоколада, на температури топљења, остане чврста и задржи све квалитете.
Кандидати морају да имају добре математичке способности, али и да буду са хемијског или физичког факултета. Кандидати се до 29. августа могу пријавити попуњавањем овог формулара.