NAJBRŽI BUGARSKI SLATKIŠ: Napravite kolač sa grizom i kiselim mlekom
27.03.2015.
10:12
Komentari (0)
Za pripremanje ovog kolača neće vam trebati ni 15 minuta!
Potrebno:
- 2 šolje griza
- 125g putera
- 800g kiselog mleka
- 2 kafene kašičice sode bikarbone
- 2 kesice vanilin šećera
- 300g šećera
- 2 šolje vode
- orašasto voće - sitno seckano
- šećer u prahu - za dekoraciju
Priprema:
Probajte i savršenu bugarsku slatku banicu!
Zapržite griz na otopljenom puteru, pa dodajte prethodno umućenu smesu od kiselog mleka, sode bikarbone i vanilin šećera. Dobro umutite sve, prebacite u podmašćen sud i pecite u umereno ugrejanoj rerni dok ne dobije zlatnu boju. Desert prelijte sirupom koji ste skuvali od 2 šolje vode i 300g šećera. Pospite kolač orašastim voćem i šećerom u prahu.