НАЈБРЖИ БУГАРСКИ СЛАТКИШ: Направите колач са гризом и киселим млеком
27.03.2015.
10:12
Коментари (0)
За припремање овог колача неће вам требати ни 15 минута!
Потребно:
- 2 шоље гриза
- 125г путера
- 800г киселог млека
- 2 кафене кашичице соде бикарбоне
- 2 кесице ванилин шећера
- 300г шећера
- 2 шоље воде
- орашасто воће - ситно сецкано
- шећер у праху - за декорацију
Припрема:
Пробајте и савршену бугарску слатку баницу!
Запржите гриз на отопљеном путеру, па додајте претходно умућену смесу од киселог млека, соде бикарбоне и ванилин шећера. Добро умутите све, пребаците у подмашћен суд и пеците у умерено угрејаној рерни док не добије златну боју. Десерт прелијте сирупом који сте скували од 2 шоље воде и 300г шећера. Поспите колач орашастим воћем и шећером у праху.