Nemasna hrana je zdrava, a ugljeni hidrati goje
Šnicla koja broji 500 kalorija, mnogo je zdravija od čokolade sa istim brojem kalorija.
Svet ishrane je bogat dezinformacijama i lažnih ubeđenja. Raznorazne kompanije na tržištu pokušavaju da prevare zainteresovane kako bi im prodali proizvode koji nemaju efekta. Kada je reč o zdravoj ishrani, postoje postulati po kojima funkcionišemo, ne znajući zapravo da su sve to laži.
Od pamtiveka, naučili smo da hrana bogata mastima nije dobra za naše srce. Masni kremovi, puteri, šnicle navodno vode ka srčanom udaru, ali zapravo to je zabluda. Nedavno je američka studija, uključujući 350.000 ljudi (od toga 11.000 imaju srčana oboljenja), pokazala da ne postoji nikakva veza između zasićenih masti i srčanih bolesti.
Pročitajte i: Oči vam govore da vam preti srčani ili moždani udar
Koliko puta ste od svog ličnog trenera čuli teoriju da morate imati 5 obroka tokom dana kako biste istopili kilograme. Međutim, i to je varka. Sudeći prema studijama, češći obroci ne pomažu fizički pasivnim osobama koje većinu dana provode sedeći. Ako niste sportista, i ako ne vežbate od 6 do 8 sati nedeljno, jednostavno nećete izgubiti kilograme.
Ugljeni hidrati vas čine debelim – nepisano je pravilo. Logično je da ako pojedete tri palačinke i nastavite sa čokoladicama za pola sata, da ćete imati nekoliko kilograma viška. Važno je da izbalansirate svoju ishranu. Jedite podjednako sve namirnice, naravno u normalnim količinama, i nećete imati problema.
Činjenica da je nemasna hrana zdrava je velika zabluda. Kada se uklone sve masti iz hrane, proizvod se puni hemikalijama, od kojih je većina štetna.
Upamtite da brojanje kalorija nije tako važno. Nisu sve kalorije jednake. Šnicla koja broji 500 kalorija, mnogo je zdravija od čokolade sa istim brojem kalorija.
Ulja od povrća i žitarica nisu zdrava. Bolje da koristite punomasnu opciju, poput svinjske masti ili pravog margarina. Oni će uvek biti bolji za vaše zdravlje od nezasićenih masti koje se nalaze u "zdravim" opcijama, prenosi dnevno.rs.
Pročitajte i: Dobre i loše masti