OPREZ: Nekad je ova namirnica bila zdrava, danas je vrlo štetna
Samo dva komada pšeničnog hleba mogu povećati količinu šećera u krvi više nego dve kašike šećera.
Kardiolog Vilijam Dejvis u svojoj knjizi "Wheat Belly" objašnjava da postoje namirice koje jačaju naš organizam i imunitet, ali isto tako postoje i one koje mogu izazvati negativne posledice. Jedna od njih je svakako pšenica.
Nalazi se u gotovo svakom našem obroku, a kod većine ljudi utiče na kožu, zglobove i količinu šećera u krvi. Stručnjaci objašnjavaju da je pšenica koju svakodnevno unosimo daleko od prave pšenice. Samo dva komada pšeničnog hleba mogu povećati količinu šećera u krvi više nego dve kašike šećera.
Kardiolog Vilijam je objasnio da pšenica ne izaziva samo skupljanje masti i povišenu količinu šećera, već ume i da podstakne apetit. Ali upravo to gomilanje masti vodi ka dijabetesu, demenciji, bolesti srca, hipertenziji, pa čak izaziva rak debelog creva.