OSVEŽAVAJUĆE: Pasta sa račićima i limunom
18.01.2015.
10:06
Komentari (0)
Ako ovim ne osvojite prijatelje – ne znamo čime ćete...
Potrebno:
- 250g špageta
- 1 supena kašika maslinovog ulja
- 6 čenova belog luka, sitno seckanog
- ½ šolje pilećeg bujona
- ¼ šolje belog vina
- sok od jednog limuna
- ½ kafene kašičice limunove kore
- 500g svežih očišćenih račića
- ¼ šolje putera
- 3 supene kašike svežeg sitno seckanog peršuna
- 1 supena kašika svežeg sitno seckanog bosiljka
- 2 veća paradajza
- biber, so
Priprema:
Da li ste probali jednostavni rižoto sa škampima?
U velikom loncu provriti usoljenu vodu, pa obariti špagete. Procediti tih.
Zagrejati ulje u većoj šerpi na srednje jakoj vatri i dinstati beli luk otprilike jedan minut. Dodati bujon, vino, sok od limuna, koru od limuna, so i biber. Smanjiti vatru i ostaviti da se krčka dok se količina tečnosti ne upolovi.
Dodati račiće, puter, peršun i bosiljak, pa kuvati 2-3 minuta. Dodati špagete i kuvati još dva minuta. Umešati kolutove paradajza i odmah servirati.