ОСВЕЖАВАЈУЋЕ: Паста са рачићима и лимуном
18.01.2015.
10:06
Коментари (0)
Ако овим не освојите пријатеље – не знамо чиме ћете...
Потребно:
- 250г шпагета
- 1 супена кашика маслиновог уља
- 6 ченова белог лука, ситно сецканог
- ½ шоље пилећег бујона
- ¼ шоље белог вина
- сок од једног лимуна
- ½ кафене кашичице лимунове коре
- 500г свежих очишћених рачића
- ¼ шоље путера
- 3 супене кашике свежег ситно сецканог першуна
- 1 супена кашика свежег ситно сецканог босиљка
- 2 већа парадајза
- бибер, со
Припрема:
Да ли сте пробали једноставни рижото са шкампима?
У великом лонцу проврити усољену воду, па обарити шпагете. Процедити тих.
Загрејати уље у већој шерпи на средње јакој ватри и динстати бели лук отприлике један минут. Додати бујон, вино, сок од лимуна, кору од лимуна, со и бибер. Смањити ватру и оставити да се крчка док се количина течности не уполови.
Додати рачиће, путер, першун и босиљак, па кувати 2-3 минута. Додати шпагете и кувати још два минута. Умешати колутове парадајза и одмах сервирати.