PEČENI LUK: Rasplakaćete se, ali po ovom receptu ćete često spremati!
31.01.2015.
10:59
Komentari (0)
Ako niste preterano osetljivi na luk i njegovu pripremu, pečeni začinjeni luk postaće vam omiljeni prilog uz pečenje ili mesne rolate.
Potrebno:
- 6 supenih kašika putera
- 3 supene kašike balzamiko sirćeta
- ½ šolje meda
- ½ veze svežeg timijana
- so, biber
- 4 crvena luka, isečena na pola
Priprema:
Probajte i pohovani luk!
Zagrejte rernu na 180°. Zamešajte puter, balzamiko, med, timijan, so i biber u šerpici na srednje jakoj vatri. Pustite da prokuva, pa neka se krčka jedan minut, dok malo ne spadne nivo tečnosti. Poređajte luk u pleh, tako da isečena strana bude dole. Poprskajte mešavinu od putera i sirćeta preko luka i pecite dok se blago ne karameliše – otprilike 45 minuta.