Pileći ražnjići sa dimljenim sirom i pivom
10.08.2014.
10:55
Komentari (0)
Ovaj kiparski recept podrazumeva dimljeni sir, odnosno kačkavalj. Međutim, ako nađete, bilo bi idealno da specijalitet pripremite sa halumi sirom.
Potrebno:
- 650g pilećeg filea
- 2 glavice luka
- 1 šolja piva
- 6 čenova belog luka
- 200g dimljenog sira
- 400g pečuraka
- 50ml ulja
- 6 krompira
- so, biber
Priprema:
Piletinu iseckati na komadiće. Spremiti marinadu od piva, naseckanog luka, pasiranog belog luka i bibera. Meso marinirati 2 sata.
Krompir očistiti i iseći na krugove. Pečurke oprati i iseći na polovine, a sir na šnite.
Na žice za ražnjiće nanizati parčiće mesa, sira, krompir i pečurke.
Ražnjiće premazati uljem i peći na roštilju.