Пилећи ражњићи са димљеним сиром и пивом
10.08.2014.
10:55
Коментари (0)
Овај кипарски рецепт подразумева димљени сир, односно качкаваљ. Међутим, ако нађете, било би идеално да специјалитет припремите са халуми сиром.
Потребно:
- 650г пилећег филеа
- 2 главице лука
- 1 шоља пива
- 6 ченова белог лука
- 200г димљеног сира
- 400г печурака
- 50мл уља
- 6 кромпира
- со, бибер
Припрема:
Пилетину исецкати на комадиће. Спремити маринаду од пива, насецканог лука, пасираног белог лука и бибера. Месо маринирати 2 сата.
Кромпир очистити и исећи на кругове. Печурке опрати и исећи на половине, а сир на шните.
На жице за ражњиће нанизати парчиће меса, сира, кромпир и печурке.
Ражњиће премазати уљем и пећи на роштиљу.